Skip to main content

Kotimainen Oilon maalämpöpumppu

Energiakulujen tehosäästäjät

Kotimaiset Oilon maalämpöpumput ovat energiatehokkuudeltaan edistyksellisiä kodin energiakulujen tehosäästäjiä sekä lämmityksessä että viilennyksessä.
Oilon maalämpöpumppujen tuotekehityksen ydin on asiakkaan tarve. Vuosikymmenten kokemus on auttanut tuntemaan maan ja sen myötä parhaan ja arvoiltaan kestävän maalämpötekniikan. Tuotteita on tarjolla aina mökkikohteista suuriin kiinteistöihin ja siirrettäviin lämpökeskuksiin.

Oilon maalämpöpumput tekevät kiinteistön lämmityksestä ja jäähdytyksestä mahdollisimman omavaraista ja helppoa. Suomalaisen työn jälki näkyy laadussa. Tunnettu korkea laatu varmistetaan huolellisella laitekohtaisella testauksella omalla tehtaalla. Oilon maalämpöpumput ovat viisas kotimainen valinta, käyttäjälleen edullisin ja huolettomin.

Oilon maalämpöön voit tutustua tarkemmin: www.oilon.fi.

Tutustu Oilon-maalämpöön tästä

Ammattilainenkin luottaa kotimaiseen maalämpöön

Lämpöfix on Oululainen LVI-alan asennusliike, joka on erikoistunut käyttövesi- ja lämmitysjärjestelmien saneerauksiin, uusiutuvan energian järjestelmiin, maalämpöön sekä lattialämmitykseen. Lämpöfix Oy toimii Oilon maalämpöpumppujen jälleenmyyjänä pohjoisemmassa Suomessa, pääpaikkanaan Oulu. Yrityksen toinen osakas Petri Karhu luottaa kotimaiseen maalämpöpumppuun myös omassa talossaan.

Oilon maalämpöpumput tekevät kiinteistön lämmityksestä ja jäähdytyksestä mahdollisimman omavaraista ja helppoa. Suomalaisen työn jälki näkyy laadussa. Tunnettu korkea laatu varmistetaan huolellisella laitekohtaisella testauksella omalla tehtaalla. Oilon maalämpöpumput ovat viisas kotimainen valinta, käyttäjälleen edullisin ja huolettomin.

Koko artikkeli luettavissa täällä

Aurinko ja maalämpö – Yhdessä tehokkaammin

Täystehoiset maalämpöjärjestelmät ja Ässäcooling passiiviset viilennysjärjestelmät kuuluvat tuotevalikoimaamme.

Myymme ja asennamme myös ilma- ja ilmavesilämpöpumppuja.

Tutustu maalämpöjärjestelmiin tästäTutustu Ässäcooling-viilennysjärjestelmiin tästäVoit kysyä aina lisää tuotteistamme

Maalämpö

Maalämpö on maaperään varastoitunutta auringon lämpöä.
Maalämpö on käyttäjälleen huoleton lämmitysmuoto, jota voidaan hyödyntää tehokkaasti ympäri vuoden. Lämmittäminen ja jäähdyttäminen maalämmöllä on ekologista ja edullista, kun suurin osa lämmityksestä saadaan ilmaisena maaperästä.

Maalämpöpumpun käyttö vaatii sähköä, mutta sillä saadaan oikein suunniteltuna tuotettua moninkertaisesti lämpöä kiinteistöön. Kodin viilennys kesällä onnistuu maalämpöpumpulla kaikkein edullisimmin, kun maaperä pysyy helteellä selkeästi ilmaa viileämpänä.
Maalämpö yhdistettynä vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään sopii hyvin niin uusiin rakennuksiin kuin olemassa oleviinkin. Uusiutuva maalämpö pienentää kodin hiilijalanjälkeä merkittävästi.
Maalämmön ansiosta kodista tulee energiansa suhteen riippumattomampi.

Maalämpöpumpun toiminta

Maalämpö voidaan kerätä jo alle parin metrin syvyydestä maanpinnan suuntaisesti asennettavalla putkistolla maasta tai jopa usean sadan metrin syvyydestä kallioperästä pystysuuntaisella lämpökaivolla. Maalämpöpumppu voi kerätä lämpöenergian myös esimerkiksi tietynlaisesta vesistöstä.
Maalämpöpumppu on energiatehokas ja kokonaistaloudellinen, koska maaperän lämpiötila pysyy melko tasaisena vuoden ja näin myös hyötysuhteet pysyvät korkeina kaikkina vuodenaikoina.

Jos lämpö kerätään pintamaasta, asennuksessa ei tarvita porauskalustoa. Pintamaahan asennettuna putkivälisuositus on 1,5m putkilenkkien välillä, joten tontilla täytyy olla riittävästi tilaa putkistolle. Paras maaperä pintaputkistolle on kostea savimaan. Jos tontilla on kallio lähellä, on porakaivo helpoin toteuttaa. Omakotiasujan on hyvä huomioida, että esimerkiksi porakaivoon saa hyödynnettyä kotitalousvähennyksen lämmitysremontin yhteydessä kattavasti.

Maalämpöpumppu toimii niin, että maassa kiertävässä putkistossa kerätään maan energiaa, joka maalämpöpumpun tekniikalla saadaan puristettua niin kuumaksi, että se riittää kiinteistön lämmitystarpeeseen kokonaisvaltaisesti sekä lämmityksen että lämpimän käyttöveden osalta ilman lisälaitteita.

Jokainen maalämpöjärjestelmä mitoitetaan yksilöllisesti, jolloin ratkaisusta saadaan optimaalisin. Osatehomitoituksessa pumppu mitoitetaan n. 60-90 %:iin talon huipputehosta. Täystehomitoitettu maalämpöpumppu kattaa talon lämmitystarpeen myös pakkashuippuina. Maalämpöjärjestelmän mitoitukseen vaikuttavat talon koon lisäksi muun muassa sen sijainti, ikä ja käyttöveden kulutus. Tutustu maalämpöön tarkemmin tai pyydä säästölaskelma: www.kotimainenmaalampo.fi

Ota yhteyttä!
Pikayhteydenottopyyntö